Akaryakıt olarak tercih edilen mazot, ham petrolün damıtma ürünlerinden biri olarak biliniyor. Motorin adıyla da sıklıkla karşımıza çıkan mazota ve toptan mazot alımına dair bilgileri bu yazıda bir araya getirdik.
Toptan mazot [1] satın alabileceğiniz büüyk firmalar aynı zamanda bütün akaryakıt türlerini yani mazot-motorin, benzin, fuel-oil, kalyak vb. çeşitlerin toptan bir şekilde ticaretini yapmakta oluyor. Bu ürünlerin piyasaya direkt olarak pazarlamasını yapan şirketlerin belli başlı kriterleri yerine getirmeleri gerekmektedir. Hem ürün kalitesi hem de üstün hizmet anlayışı ile size güven veren bir firmadan toptan mazot satın almanız sizin işletmeniz için de en doğrusu olacaktır. Duyulan bu güven; müşteri memnuniyetini, nakliyesinden satışına kadar süreç içerisindeki tüm adımları kapsamalıdır. Ülkemizin her yerine nakliye hizmeti ile toptan mazot [1] satan bir firma ile çalışmanız da size ayrıca katkı sağlayacaktır.
MAZOTUN ÖZELLİKLERİ NEDİR?
Dizel motorlu araçlarda kullanılan mazot, benzinden farklı özelliklere sahiptir. Gelin mazotun özelliklerini birlikte inceleyelim:
Setan sayısı: Dizel motor ile çalışan araçlarda, silindir içerisinde emme işleminde yalnızca hava emilir. Sıkıştırma işlemi sonucunda ise dizel yakıt türlerinden hangisi kullanılıyorsa o yanma odasına püskürtülür. Sıkıştırılan havanın meydana getirdiği sıcaklık da yakıtınızın tutuşmasını sağlar. Tutuşma aşamasının performans verimini belirleyen ayrıntı da setan sayısıdır. Setan sayısı ne kadar yüksekse, dizel akaryakıtın verimliliği de o kadar yüksektir.
Katılaşma noktası: Dizel akaryakıtınız soğutulduğu zaman, aşamalı olarak katılaşıp kalınlaşma evresine geçer. Katılaşmanın başladığı sıcaklık derecesine katılaşma noktası denir.
Viskozite (Kalınlık): Bu özellik, mazotun yanma odasına püskürtülmesini ve yakıt pompasının çalışmasını sağlar. Püskürtmenin nasıl ve ne düzeyde olacağını bu seviye belirler. Mesela dizel yakıtın püskürtülmesi düşük, güçlü püskürtme ise yüksek viskozite ister.
Sülfür (Kükürt) özelliği: Yandığı zaman dioksit gazına dönüşen sülfür, bu şekilde hava kirliliğine sebep olur. Ve motorda bazı yerlerde korozyon oluşturur. Bu sebeplerle mazot içerisindeki sülfürün olabildiğince az bulunması gerekmektedir. Fazla olduğu zaman motor yağına karışır, yanar ve egzoz borusundan siyah dumanlar çıkartır.