Atatürk Üniversitesi ile TÖSSED arasında protokol imzalandı
Atatürk Üniversitesi ile Türkiye Özel Sporcular Derneği, spor tesislerinin ortak kullanımı için bir protokol imzaladı. Türkiye Özel Sporcular Derneği Onursal Başkanı Dilek Sabancı, “Medeni bir ülke konumunda olmak istiyorsak engellilere önem vermemiz gerekiyor”dedi.Atatürk Üniversitesi ile Türkiye Özel Sporcular Derneği, spor tesislerinin ortak kullanımı için bir protokol imzaladı. AB adayı Türkiye’de engelli sorununun halen daha önemli bir yer tuttuğunu belirten Türkiye Özel Sporcular Derneği Onursal Başkanı Dilek Sabancı, “Medeni bir ülke konumunda olmak istiyorsak engellilere önem vermemiz gerekiyor. Ama öyle zannediyorum ki Akdeniz ülkelerinden daha iyi konumdayız” dedi.
Türkiye Özel Sporcular Derneği Onursal Başkanı Dilek Sabancı ile Dernek Başkanı Necmettin Aydın, dün spor tesislerinin kullanımı konusunda yapılacak protokol için Erzurum’a geldiler. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’la bir basın toplantısı yapan Dilek Sabancı, üniversitelerle yapılan işbirliği anlaşmalarında Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu tesislerinin yanı sıra gönüllü gençlerden de yararlanabildiklerini belirtti.
Sosyal projelerin öğrencilerin çok yönlü olmasına katkıda bulunduğuna işaret eden Sabancı, Sabancı Üniversitesi’nin açıldığı günden beri sosyal sorumluluk projene destek vermek amacıyla bir çok sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalıştığını anımsattı. Bu durumun birçok üniversiteye örnek olduğunu ifade eden Sabancı, böylece başka üniversitelerin de yavaş yavaş engellere yönelik projelere destek olmaya başladığını dile getirdi.
Engelli konusunun Türkiye’de önemli bir sorun olduğunun kaydeden Sabancı, şöyle devam etti:
” Bu yeterli derecede altı çizilemeyen bir sorun. Engelli kanunları var ama maalesef yürürlüğe giremiyor. Halen daha ülkemizde alt yapı sorunu yaşanıyor. Bunlar bir günde hallolacak sorunlar değil. Ama eğer AB’ye girmek istiyorsak bunları halletmemiz gerekiyor. Ayrıca AB’ye girmesek dahi medeni bir ülke konumunda olmak istiyorsak engellilere önem vermek gerekiyor. Bu işlere 1999’da başladığımda engellilere bakış açısı çok iyi değildi. Ama 10 yılda önemli bir ilerleme oldu. Öyle zannediyorum ki engellilerin sorunlarının çözümü konusunda Akdeniz ülkelerinden daha iyi konumdayız. Ama her şeyin her zaman daha iyisi olabilir. Çünkü iyinin de sonu yok. Yavaş yavaş oraya geleceğimizi düşünüyorum. Sonra her şeyi devletten beklememek gerekir. Devlet ve sivil toplum el ele verdiği zaman başarı da gelir.”
İnsanın yaşamında elinde olmadan bazı şeyleri yaşayabileceğini kaydeden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, “Yol her zaman düz olmayabiliyor. Önemli olan önümüzdeki engelleri aşabilmektir. Buna da bir yerden başlamak lazım. Sabancı ismi bizim için çok önemlidir. Ayrıca engellilerle ilgili her projenin içerisinde yer almaya hazırız. Bundan sonra derneğin tüm faaliyetlerinde biz de bulunacağız” diye konuştu.
Palandöken
Bir yanıt yazın