MENÜ ☰
Büyük Erzurum Sofrası
Erzurum Haber Gazetesi » Yazarlar » ANDROİD ÇOCUKLAR YETİŞTİRMEYELİM
Atilla SAMAT
ANDROİD ÇOCUKLAR YETİŞTİRMEYELİM


Günümüzdeki hastalıkların tamamı mikrop veya başka yollarla bulaşan hastalıklar değildir.

Tıbbi hastalıkların yanı sıra teknolojik, Sosyalleşme gibi bir takım daha kötü hastalıklarda ilerlemekte. İki bin li yıllardan önce çocuk olmak demek başka bir güzellikti. Daha çok sosyal ve mahalle ile iç içeydi hemen hemen herkes bir birini tanır bilirdi.

Mevsimine göre oyunlar olur ona göre hazırlıklar yapılırdı. Her şey o kadar çok değişiyor ki teknolojinin önüne geçmek hızına ulaşmak mümkün değil. Bebek yaştaki çocuğa ebeveyn eliyle teknolojiyi sunuyor. Birçok aile çocuk sussun diye telefondan bir şeyler açıp eline veriyor. Şimdi şöyle bir düşünün, yeni nesil çocukların hastalığı dikkat eksikliği.

Evden dışarı çıkmıyorlar. Ellerinde telefon,olmazsa tablet yada televizyon,bir araya geldiklerinde bile teknolojik oyunlar oynama isteği ve en acısı mutlu olamıyorlar. Oysa teknolojinin olmadığı zaman hem mutlu hem dikkat becerileri vardı. İnternet gitti diye ağlayan çocuklar var.

Cep telefonu kullanma yaşı nerdeyse dokuz on yaş a kadar indi. Hal böyleyken zararları daha da artmaya başladı. İletişim aracı olarak kullanılan cep telefonu, bilgisayar, televizyon ve tablet her yaştan çocuğun hayatında oldukça fazla yer kaplıyor. Bu araçlar çocuklara eğlenceli ve eğitici zaman geçirmelerini sağlarken, kimi zaman bağımlılık yüzünden günlük hayatlarını olumsuz yönde etkileyebiliyor. Henüz sosyalleşmeyi ve paylaşımı doğal yollardan öğrenecekken maalesef kendilerini sosyal paylaşım sitelerinde sosyalleşmeyi öğrenmeye çalışırken buluyorlar.

Zamanının çoğunu teknolojik cihazlarla geçiren çocuklarda bir süre sonra bağımlılık gelişecektir. Buna ‘’Teknolojik Bağımlılık’’ diyebiliriz. Bu da psikolojik olarak kişilerde; içe kapanma, göz teması kaybı, yaşıt ilişkilerinden kopma ve yetişkinlerle sorunlar yaşama gibi kendini gösterebilir. Bizler ebeveyn olarak onlara model teşkil etmekteyiz.

Onlarla daha çok vakit geçirip oyunlar oynamalıyız. Birlikte değişik aktiviteler ayarlayıp onları bu tür cihazlardan uzak tutmalıyız. Madem çocuklar geleceğimiz onları birer ANDROİD güncellenebilir akıllı çocuk olmaktan uzak tutalım. Konu buradan açılmışken biz büyükler içinde çok tehlike arz etmektedir.

Özellikle araç kullanırken telefon ile uğraşmak hayatları karartabiliyor. Kısa mesajlar ile bayramlaşma, selamlaşma ve bazı duygular aslında yaklaştırmıyor. Karşıdaki kişiyi aramak ziyaret etmek o kişiyi önemsememiz demektir. Kopyala yapıştır bizleri yakınlaştırmak yerine uzaklaştırıyor. Sosyalleşmek siteler yardımıyla olmamalı. Bire bir ilişkilerle olmalı. Şimdi hemen bir dostumuzu arayıp hal hatır soralım bakın o zaman sosyalleşmenin ne kadar güzel olduğunu göreceğiz. Yeni hafta herkesin biraz teknolojiden uzak dostlarıyla SOSYAL geçmesi dileğiyle

📆 16 Şubat 2020 Pazar 21:01   ·   💬 0 yorum   ·   ⎙ Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ERZURUM'DA HAVA

ERZURUM
Esentepe Avrupa Konutları
YENİ SAYI

YAZARLAR

RÖPORTAJLAR

ANKET

Üzgünüm, şu anda etkin anket yok.

BAĞLANTILAR