Erzurumlu işadamı Zafer Ergüney, önümüzdeki Cuma günü gerçekleştirilecek olan Erzurum 1.Organize Sanayi BölgesiYönetim Kurulu Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı. Ergüney, seçilmesi halinde Erzurum OSB’nin kaderinin değişeceğini, kentin yeni projelerle kalkınma hamlesini daha hızlı yakalayacağını ifade etti.
Doğu’daki iş dünyası Erzurum’daki 1.Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) gerçekleştireceği genel kurula kilitlendi. Bölgenin lokomotif kenti olan Erzurum’un bölgesel kalkınmayı tetikleyecek gücünü bir türlü kullanamamasından şikayetçi olan iş dünyası, genel kurulun bölgenin kaderini değiştireceği görüşüne odaklandı. Şuan at çiftliği için kullanılan, küçük ve büyükbaş hayvanların otlatıldığı, depo olarak kullanılan OSB’nin daha aslına uygun olması konusunda fikir birlikteliği yapan iş dünyası, Erzurum OSB’nin yönetimine aday olan Ergüney ve ekibinden oldukça umutlu. Erzurumlu işadamı Zafer Ergüney, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, OSB’nin yönetimine aday olduğunu, güçlü bir ekiple bölgenin ve kentin kaderini değiştireceklerini belirtti. Erzurum 1.OSB Yönetim Kurulu Başkan Adayı Ergüney, “Cuma günü yapılacak olan seçime ben de adayım. Yıllardın bu bölgede sanayici olarak bulunduk. 8 yıl önce OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevinde de bulundum. İş dünyasının yoğun talebi üzerine başkanlığa aday oldum. Çok ciddi talepler karşısında bu göreve talip oldum” dedi.
Erzurum 1.OSB Yönetim Kurulu Başkan Adayı Zafer Ergüney, sanayicilerin OSB’de kan değişimi istediğini bildirdi. Ergüney, “Sanayiciler bir kan değişimi istiyor. Bir değişiklik olsun diyorlar. Bizim çok ciddi projelerimiz var. Eğer seçilirsek ben ve ekibim Erzurum OSB’nin kaderini ve bölgenin makus talihini değiştireceğiz. Bölgenin kaynaklarını harekete geçireceğiz. Şayet üyelerimiz bizi tercih ederse Erzurum OSB’nin daha aktif hale gelmesi ve yatırımcılara yeni iş imkanları sunmak adına yoğun çaba harcayacağız” diye konuştu. ERZURUM (İHA)
Erzurum 1.OSB Yönetim Kurulu Başkan Adayı Zafer Ergüney, tebrık edıyorum.
Mumans köyü, kış aylarında tamamen boşalırken, yazları tam bir tatil sitesi havasına bürünüyor.
Doğal güzellikleriyle büyüleyen Kaçkar Dağları’nın eteklerindeki, İspir ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Mumans köyü, göç nedeniyle tamamen boşaldı.
Daha önce 100 hane olan Mumans köyünde kalan son 13 aile de artık kışları köyde yaşamıyor. Kışları köyde kimse kalmayınca Köy Muhtarı muammer kaya de İspir ilçe sıne bağli mumans köyünde sevılen bırıdır.
Köy Muhtarı KAYA, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylülerin birçoğunun 20-30 sene önce iş için İstanbul,İzmir ,Ankara,çanakkale,Aydın, Bursa ve gibi büyük şehirlere göç ettiğini söyledi.
Birkaç sene öncesine kadar da köyde sadece yaşlıların kaldığını ifade eden kaya Bu aileler, kışları şehirlere gidiyorlar. Bu yüzden ben de kışları İspir ilçe merkezinde sık sık gıdıp gelıyoruz.. Şu anda köy tamamen boş” dedi.
Göç edenlerin köyleriyle bağlantılarını koparmadığını anlatan KAYA, ”İş için büyük şehirlere göç eden köylülerimiz, oralarda güzel işler yaptılar ve maddi durumu düzenlen çok sayıda kişi köye yazlık ev yaptırdı. Çok katlı binalar, villa tarzı konutlar yapanlar oldu” diye konuştu.
Geçmiş yıllarda tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin ağırlıklı olarak yapıldığı köyün şimdi tatil köyü olarak değerlendirildiğini ifade eden KAYA, şunları kaydetti: ”Yedi gözeler’e sadece 1 kilometre uzaklıkta bulunan köyümüz, özellikle ilkbahar ve yazları muhteşem güzelliğe bürünüyor. Köyümüz yaz tatilinin değerlendirilebileceği bir yer. Yurdun diğer bölgeleri yazları sıcaktan kavrulurken köyümüzde ideal sıcaklıkta bir hava etkili oluyor. Bu nedenle, yazları köyümüze geri dönen çok sayıda aile oluyor. Bu ailelerin bazıları köyde 2 katlı bina yaptıran oldu. Bazı aileler de villa yaptırmak istedi ve onlar için köyün dışında bir bölgeyi imara açtırdık. Şu anda bu bölgede 2 tane villa yapıldı. Bu sene de villa yaptıracak köylülerimiz var.”
Köylerinde yazın çok hareketli geçtiğini anlatan kaya, ”Yazları köye gelen aileler hem sıla hasretini gideriyorlar hem de güzel bir tatil yapıyorlar” dedi.
kaya, köyde kışları kalan aile olmadığı için 1999’dan beri kapalı olan köy okulunu da eski dönemlerde kullanılan tarım ve ev aletlerinin sergilendiği bir müzeye dönüştürdüklerini belirtti.
Erzurum Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk de Erzurum’un Osmanlı-Rus savaşının yaşandığı 1870’li yıllardan beri göç veren bir il olduğunu söyledi.
Özellikle dağlık bölgelerde bulunan köylerin çok fazla göç verdiğini dile getiren Öztürk, ”Bu köylerimizin nüfusu kış döneminde azalırken, yazları artıyor. Mumans köyü gibi kışın neredeyse tamamen boşalan köyler var. Bu köylerimizin çoğu, sıla hasreti gidermek ve yurdun diğer bölgelerindeki sıcak havadan kurtulup güzel bir tatil yapmak isteyenlerle yazı hareketli geçiriyor” diye konuştu.
kaya, yurdun diğer bölgelerinde yaşayan yaklaşık 3 milyon Erzurumlu bulunduğunu da belirterek, ”İlimiz hemşehri turizmi açısından büyük potansiyele sahip. Eğer bu hemşehrilerimizle yeniden temasa geçersek bu potansiyeli değerlendirerek ilimize ekonomik anlamda büyük katkı sağlamış olacağız” görüşünü aktardı.Bu haberi okurken acikcasi heyacanlandigimi ifade etmeliyim.Cunku bu kadar yildan sonra erzurumun da ilk ozel universitesi olacak ve hayal olarak gorulen bir ise imza atiliyor gonulden tebrik ediyor yolunuz acik olsun diyorum